REAKCIJE Podržana inicijativa vijećnika OV Novi Grad

Samir Čajić: Spomen-obilježje se kao idejno rješenje već planira i maketa se izrađuje

Općinska administracija i svi vijećnici su odmah prepoznali problem, kazao je Čajić

Piše: Avaz.ba

Čajić: Podržana inicijativa

Foto: Avaz


Na inicijativu Samira Čajića (SBB), vijećnika Općinskog vijeća Novi Grad bit će podignuto spomen-obilježje poginulim borcima na području ove općine. 

- Kada sam kroz razgovore sa svojim prijateljem sa Dobrinje Denisom Muminovićem prije više od godinu kroz razgovore prisjetio se ratnog perioda, shvatio sam da je ovo mjesto "epicentra ratnih dešavanja i pogibija u opkoljenom Sarajevu" potpuno izbrisano sa spiska obilježavanja značajnih dogadjaja. Povodom toga sam odlučio djelovati...- napisao je Čajić na društvenim mrežama. 

Kako navodi posljednih deset godina Gradska i Općinska uprava su potpuno zaboravili posjećivati i odati počast više od 400 poginulih građana Sarajeva. 

Prepoznao sam problem, shvatio birokratsku pasivnost i javašluk te prije dvije godine ispred kluba SBB sam kao vijećnik podnio Inicijativu da se na ovom mjestu napravi dostojanstvjenije spomen obilježje. Općinska administracija i svi vijećnici su odmah prepoznali problem i krenuli smo da ga ispravimo i riješimo. Ovom prilikom se zahvaljujem svim Vijećnicima i svim klubovima svih političkih subjekata u općini Novi Grad koji su podržali i jednoglasno prije dvije godine izglasali - kazao je Čajić.

  • Čajić: Podržana inicijativa

    Čajić: Podržana inicijativa

    Foto: Avaz


Između ostalog, na redovnoj 33. sjednici OV Novi Grad usvojen je Program obilježavanja značajnih dogadaja, datuma i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata i određen je datum za obilježavanje spomen obiljezja "Dobrinjska brigada 9.-95."

- Spomen obilježje se kao idejno rješenje već planira i maketa se izrađuje. Biće vrlo brzo dostupna građanima i javnosti. Preko 400 žrtava je ovdje poginulo, a više hiljada je teže i lakše ranjeno... - kazao je Čajić. 

Više o:

Sarajevo Novi Grad
NA VRH

Komentari