SAOPĆENJE

Općina Novi Grad: Zatraženo poništenje rješenja za odobrenje gradnje objekta u ulici Gandijeva

Zahtjev je podnesen Ministarstvu prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS

Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo zatražilo je poništenje rješenja. Agencije

Avaz.ba / Fena

8.6.2020

Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo zatražilo je poništenje rješenja za odobrenje gradnje stambeno - poslovnog objekta, na Dobrinji 4.

Zahtjev je podnesen Ministarstvu prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS za vanredno ukidanje rješenja kojim je dozvoljena izgradnja stambeno - poslovnog objekta, u ulici Gandijeva, u naselju Dobrinja 4.

Uvidom u zemljišne knjige je utvrđeno da je zemljište na kojem je formirano gradilište vlasništvo Zavoda za izgradnju KS, a nejasno je i kako je investitor dobio građevinsku dozvolu, kada na dijelu parcele već postoje izgrađeni objekti kao što su parking i atomsko sklonište.

Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo zatražilo je poništenje rješenja. Agencije

Prema podacima Službe za urbanizam Općine Novi Grad objekat za čiju je izgradnju Općina Istočna Ilidža izdala odobrenje, izašao je izvan okvira postojećeg Regulacionog plana RS-a "Veljine".

U zahtjevu je navedeno i da se provjere sve iznesene činjenice, te da taj organ, shodno svojim nadležnostima poništi izdato rješenje za gradnju. Sada se očekuje postupanje drugostepenog organa da djeluje u skladu sa zakonskim propisima.

Iz Press službe Općine podsjećaju da građani ulice Gandijeva od 31. maja negoduju zbog nezakonite i nelegalne gradnje na parkingu kojeg godinama koriste za parkiranje svojih automobila. Iako su odbili svoja vozila skloniti sa parkinga, nepoznati investitor je ogradio parking, a danas je počelo i uklanjanje automobila sa parkinga, uz asistenciju Policije RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.