INSPEKCIJA NA TERENU

Iduće sedmice pojačana kontrola u javnom prijevozu

Tom prilikom inspektri će kontorilirati putnike i prijevozinke te sankcionirati one koji se ne budu pridržavali preporučenih mjera

Kontrola putnika u GRAS-u i Centrotransu. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

26.6.2020

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo najavili su da će zbog nepoštivanja naredbi Kriznog štaba i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u sredstvima javnog gradskog saobraćaja tokom naredne sedmice u saradnji sa pripadnicima MUP-a KS izvršiti inspekcijske nadzore u vozilima GRAS-a i Centrotransa.

Tom prilikom inspektri će kontorilirati putnike i prijevozinke te sankcionirati one koji se ne budu pridržavali preporučenih mjera. 

Napominjemo da je u skladu sa članom 3. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti zaštita od zaraznih bolesti obaveza svih fizičkih i pravnih lica, zbog čijeg je nepoštovanja fizičkim licima moguće izreći novčane sankcije od 100 do 2.000 KM. 

Predviđene novčane sankcije za pravna lica iznose od 3.000 do 10.000, dok iznos novčane kazne za odgovorno lice u pravnom licu iznosi od 500-2.000 KM. 

Apelujemo na privredne subjekte javnog gradskog prevoza da stave u funkciju puni kapacitet voznog parka kako bi se spriječile gužve u vozilima, a na putnike da se pridržavaju preporučenih mjera, najprije radi zaštite vlastitog zdravlja, a naravno i kako bi izbjegli prekršajno sankcionisanje.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.