SARAJEVO

Prva brigada policije Stari Grad ugostila gradonačelnika Skaku

U posjeti bili i Enes Bezdrob, nekadašnji načelnik Stanice i Ensad Korman, direktor Federalne uprave policije

Sa današnje posjete. Avaz

Avaz.ba

28.6.2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na poziv Prve brigade policije Stari Grad posjetio je njihovo sjedište i tom prilikom u ime Grada Sarajeva zahvalio policiji na svakodnevnom radu, hrabrosti, ali i zalaganju da se očuva sjećanje na sve borce, heroje Sarajeva.

- Prvi koji su ustali u odbranu grada Sarajeva onda kad je najviše trebalo su policajci. Njihov angažman, trud i zalaganje za pravdu i slobodu građana nije prestao do danas. Hvala našem Enesu Bezdrobu, Aliji Jašarević, Safetu Šaboviću, Draganu Miokoviću, Edhemu Mušikiću i njihovim kolegama na svakodnevnom radu, hrabrosti, poslovima koje sada rade, ali i zalaganju da se očuva sjećanje na sve borce, heroje našeg grada - poručio je Skaka.

- Drago mi je što mi je ukazana čast, da kao prvi zvaničnik, zajedno sa Ensadom Kormanom, zamjenikom direktora FUP-a, posjetim prostorije Prve brigade policije Stari Grad – dodao je.

Sa današnje posjete. Avaz

Enes Bezdrob, nekadašnji načelnik Stanice policije u Starom Gradu i Ensad Korman, direktor Federalne uprave policije podsjetili su kako su policajci iz Starog Grada bili inicijatori da na svim šehidskim grobljima u Sarajevu uz spomen obilježje šehida Armije RBiH stoje uklesana imena i policajaca MUP-a KS koji su poginuli u borbi za domovinu.

- Naša dužnost kao Prve brigade policije Stari Grad koja je u ratnom periodu bila najorganizovaniji oružani sastav jeste da pružimo pomoć svim građanima, vodimo brigu o porodicama poginulih policajaca kao i da budemo na usluzi udruženjima i organizacijama – istakao je Bezdrob i naglasio kako u narednom periodu planiraju i realizaciju svoje monografije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.