SARAJEVO

Služba za zapošljavanje KS će u utorak isplatiti sve obaveze prema korisnicima

Sve obaveze Službe koje će biti puštene na isplatu iznose preko 2,5 miliona KM

Isplata prema korisnicima u utorak. ILUSTRACIJA

Avaz.ba

3.7.2020

Iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevu su rekli da će isplata novčanih naknada za one koji su ostali bez posla biti nastavljena te da će obaveze prema korisnicima biti izvršene 7. jula.

Zadnja isplata novčane naknade je bila 12. juna 2020. godine. Nakon tog dana Služba nije vršila isplate novčane naknade, a i došlo je do promjene u rukovodnoj strukturi Službe, 23. juna 2020. godine. Nakon promjene u rukovodnoj strukturi Službe ista se morala provesti kroz sudski registar i taj proces se vodio na nadležnom sudu.

Otežavajuća okolnost izmjene odgovorne osobe u sudskom registru bila je neplaćena prekršajna kazna izdata Službi u visini od 10.000 KM i nadležni sud nije mogao ovo promjenu izvršiti sve do rješenja situacije sa neplaćenom kaznom. Da li je bilo namjere povodom neplaćanja kazne utvrdit će nadležni organi, rekli su iz Službe.

- Uz veliku pomoć i razumijevanje Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i poslovne banke Službe problem je razrješen i prekršajna kazna je plaćena, te je time otkočen proces promjene odgovorne osobe na nadležnom sudu- saopćeno je iz Službe.

Služba za zapošljavanje. ARHIV

- Sve isplate za korisnike novčanih naknada kao i za ostale obaveze Službe su i ranije bile spremne, no nakon što su riješili problem plaćanja kazne, a zatim i promjene odgovorne osobe u sudskom registru omogućene su te isplate. Obaveze prema korisnicima će biti izvršene dana 07. jula 2020. godine- potvrdili su iz Službe.

Sve obaveze Službe koje će biti puštene na isplatu iznose preko 2,5 miliona KM. 


- Još jednom upućujemo iskreno izvinjenje svim korisnicima novčane naknade, kao i poslodavcima koji imaju zaključene ugovore sa Službom, uz naglasak da su gore dati razlozi bili smetnja da sa isplatama Služba krene i prije 07. jula 2020. godine-  rekli su.

Napominjemo da korisnici koji su dobili rješenja o novčanim naknadama, ali im nikada nijedna nije isplaćena najbolje bi bilo da se jave u Službu kako bi problem bio otklonjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.