STARI GRAD

Uslovi prijema kurbanskog mesa tokom Kurban-bajrama

Samo uz priloženu potvrdu o zdravstvenom stanju životinje

Prijem kurbanskog mesa. ILUSTRACIJA

Avaz.ba

21.7.2020

Pred nastupajući Kurban-bajram, kojeg muslimani širom svijeta počinju obilježavati u petak 31. jula 2020. godine i koji traje četiri naredna dana, a s obzirom na stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa (COVID-19), sugrađani koji žele donirati kurbansko meso za potrebe Narodne kuhinjeStari Grad“ će predavati meso u mesnici „Gora“ koja se nalazi u Semizovcu (Kamenica b.b. uz magistralni put M18).

- Ove godine s obzirom na situaciju nećemo kurbansko meso primati u prostorijama Narodne kuhinje u Ulici Halači 6 na Baščaršiji. Meso će u pomenutoj mesari preuzimati naše osoblje koje će u skladu sa naredbama Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Inspektorata veterinarske inspekcije ostavljati meso odmah u rashladnim komorama. Kako bi nas ljudi lakše našli mesnicu naše vozilo, koje je lako prepoznati, će stajati pored magistralnog puta-  objasnila je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“.

Zilha Šeta. ARHIV

- Napominjemo našim sugrađanima koji žele donirati kurbansko meso da to mogu učiniti samo uz priloženu potvrdu o zdravstvenom stanju životinje (Obrazac A-1), koju im moraju dati prodavači kurbana. Kurbansko meso je moguće donirati prva dva dana Kurban-bajrama (petak 31. jula i subota 1. augusta 2020. godine) u periodu od 10 do 16 sati. Sve dodatne informacije i pojašnjenja građani mogu dobiti na broj telefona Narodne kuhinje “Stari Grad” 033/237-189 i 061/208-531- kazala je Šeta

Prikupljeno kurbansko meso će biti adekvatno uskladišteno i dugoročno korišteno za spravljanje kvalitetnijih obroka u ovoj javnoj kuhinji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.