HUMANOST I DOBRA DJELA

Dvije Sarajke oduševile sve nesebičnim spašavanjem sedam kučića iz provalije

Bačeni su u provaliju, u žaru i smeće te nismo mogli do njih doprijeti, napisala je Rizvanović na Facebooku

Kučuk u akciji spašavanja sedam kučića. Facebook

Piše: Avaz.ba

23.7.2020

Psi lutalice na ulicama gradova u BiH nisu rijetkost. Sve češće se dešava da vlasnici izbacuju svoje ljubimce na ulice, posebno kučiće, koje ostavljaju gdje stignu. 

Sarajke Amina Kučuk i Amina Rizvanović sa svojom sestrom, oduševile su svojom humanošću i velikim srcima. One su spasile sedam kučića koji ostavljeni na divljoj deponiji usred provalije.

Rizvanović je njihovu akciju spašavanja objavila na Facebooku.

- Moja sestra i ja smo odlučile da odemo po preostale kučiće u šumu i zatekle opći haos kojem se nismo nadale - 7 skroz malih i jedno malo veće. Bačeni su u provaliju, u žaru i smeće te nismo mogli do njih doprijeti. Nakon neuspjelog pokušaja uzimanja svih sedam kučića, Amina Kučuk kraljica, moj novi heroj, došla u akciju spašavanja kučića iz provalije u koju su bačeni (da, da, bačeni, da opet ponovim neko ih je namjenski donio u šumu i baci). Svezala je alpinistički pojas oko struka, osigurala se za drvo i sišla u žaru i smeće da Ih sve dohvati. Stavila ih je u ceker i iznijela iz rupe u kojoj su bili - napisala je, između ostalog, Rizvanović, uz podijeljene fotografije.


Moja sestra i ja smo odlučile da odemo po preostale kučiće u šumu, i zatekle opći haos kojem se nismo nadale - 7 skroz...

Posted by Amina Rizvanović on Tuesday, July 21, 2020

Kučići su u kući Rizvanović gdje sigurno čekaju na svoj novi dom.

- Ovo je apel najveći do sada. Svi da se potrudimo da što više šerujemo, a što je najvažnije da se na neki način pokuša promijeniti bosanski mentalitet ili ti ga ‘izbacit ću pse nek' pomru u šumi' - piše u objavi.

Njihovo herojstvo podijelile su hiljade ljudi uz riječi hvale za njih. Psići sada čekaju svoj novi, stalni dom i svi se nadaju da će ih pronaći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.