SAOPĆENJE

GRAS: Nezaposleni će sada mjesečnu kartu plaćati 20 KM

Subvenciju u iznosu od 10 KM će plaćati Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo

Jeftinija vožnja za nezaposlene. Arhiv

Avaz.ba

24.8.2020

Nezaposlene osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Kantona Sarajevo, a koji se vode u evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, na osnovu izmijenjene Uredbe Vlade Kantona Sarajevo o cijeni mjesečne karte od septembra 2020. godine, mjesečni kupon za javni gradski prevoz umjesto 30 KM plaćat će 20 KM, saopćeno je iz GRAS-a

Subvenciju u iznosu od 10 KM će plaćati Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Oni ko že po prvi put da kupe kupon za javni gradski prevoz moraju izraditi iskaznicu, a izrada iskaznica vrši se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća u vremenu od 7 do 15 sati.

Za izradu iskaznice potrebno je donijeti orginal karton JU Služba za zapošljavanje KS koji je ovjeren za važeći period na uvid, fotografiju (neoštećenu) i i ličnu kartu na uvid.

Izrada iskaznice iznosi pet KM.

Prilikom kupovine mjesečnog kupona za nezaposlene, potrebno je na uvid donijeti iskaznicu, ličnu kartu, te orginal karton JU Služba za zapošljavanje KS kao dokaz da je osoba i dalje nezaposlena.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.