ODLUKA MINISTARSTVA

Predškolsko obrazovanje u Sarajevu počinje 21. septembra

Obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu u školskoj 2020./2021. godini realizirat će se u 32 osnovne škole Kantona Sarajevo

Finalne pripreme u toku. Ilustracija

Piše: A. Č. / Avaz.ba

10.9.2020

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavijestilo je danas javnost da će se obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu u školskoj 2020./2021. godini realizirati u 32 osnovne škole Kantona Sarajevo od ponedjeljka, 21. septembra, ukoliko epidemiološka situacija ostane nepromijenjena. 

U cilju osiguravanja zdravlja djece i uposlenika u narednom periodu će direktorica JU "Djece Sarajeva" sa saradnicima posjetiti osnovne škole u kojima se realizira obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu te sa direktorima osnovnih škola dogovoriti termine (satnicu) i poduzeti druge neophodne mjere u svrhu pripreme prostora i organizacije rada škole u skladu s preporukama nadležnih organa i epidemiološkom situacijom - saopćeno je iz Ministarstva.

Također, ukoliko roditelji učenika koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti pohađati nastavu u školi, dužni su kao i do sada, obavijestiti razrednika o istom. Ovim učenicima će predmetni nastavnici dostavljati sadržaje putem platforme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.