POLEMIKE

SDA Sarajevo: Alijino ime ne treba biti predmet kampanje

KO SDA se „oštro protivi SDP-ovom pokušaju degradiranja časnog lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine“

Ploče izazvale mnogo pažnje. Agencije

Avaz.ba

21.9.2020

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo, reagirao je „povodom zlonamjernog oglašavanja SDP-a BiH o postavljanju spomenika sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u sarajevskoj Gimnazijskoj ulici“.

Kako je rečeno, KO SDA se „oštro protivi SDP-ovom pokušaju degradiranja časnog lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine“.

- Iako je SDP krenuo u preuranjenu kampanju za lokalne izbore usmjerenu protiv načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića, KO SDA zahtjeva da se SDP suzdrži od vrijeđanja lika i djela prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, a samim tim i osjećaja građana opštine centar, kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine - stoji u saopćenju.

Iako je SDP četvrta stranka po snazi u Kantonu Sarajevo, SDA, kako se navodi, neće dozvoliti da „časno ime i ostavština prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine bude predmet njihove predizborne kampanje i borbe za lokalne budžete“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.