KANTON SARAJEVO

Nova trostruka zabava za mališane, u Pionirskoj dolini otvoren adrenalinski park

Od sutra i svakog narednog dana na raspolaganju će biti tokom cjelodnevnog rada Pionirske doline, a 45 minutna zabave koštat će svega pet KM

Cijena ulaza je pet KM. PARK

A. Č. / Avaz.ba

24.9.2020

Razigrani mališani, prirodan ambijent od 2.500 kvadrata, adrenalinske staze s preprekama, zip-line i vještačka stijena sa četiri polja za penjanje, mnogo radosti i sreće današnja su slika Pionirske doline. 

Novoizgrađeni adrenalin park u Pionirskoj dolini danas je u podne pušten u rad, a prvi mališani koji su se okušali u adrenalinskim vještinama bili su najvjerniji ljubitelji ove dječije, zelene oaze. 

Sreću u savladavanju prepreka prvim korisnicima adrenalin park poželjeli su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i Edin Abdurahmanović, direktor preduzeća Park. 

- Općina Centar u potpunosti je finansirala izgradnju novog, vrlo zanimljivog i prvog adrenalin parka ove vrste u gradu, jer je Pionirska dolina svega dva kilometara udaljena od centra. Prostor za adernalinsku zabavu u potpuno prirodnom ambijentu, s lijeve strane nakon ulaza namijenjen je i prilagođen djeci od 7 do 15 godina, a danas je do kraja radnog vremena kao znak dobrodošlice bio potpuno besplatan - saopćeno je iz "Parka".

Cijena ulaza je pet KM - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Od sutra i svakog narednog dana na raspolaganju će biti tokom cjelodnevnog rada Pionirske doline, a 45 minutna zabave koštat će svega pet KM.

Osim trostruke zabave, obuke i fizičke zaštite uposlenika, u cijenu je uključeno i korištenje zaštitna oprema koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi.

Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi. Dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent.

- Naravno obavezno je i poštivanje epidemioloških mjera zbog korona virusa i fizičke distance. Do kraja godine očekuje nas još lijepih iznenađenja u Pionirskoj dolini - rečeno je iz "Parka".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.