U TOKU ONLINE SJEDNICA

Čampara traži nabavku kamera koje će policajci nositi na uniformi, za korupciju je potrebno dvoje

Doprinjet će se većoj zaštiti policijskih službenika, obzirom da neće biti opterećeni eventualnim lažnim i neoosnovanim prijavama za korumptivne aktivnosti, rekao Čampara

Čampara: Za korupciju je potrebno dvoje. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

28.9.2020

Nakon što su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo po hitnom postupku usvojili prijedlge izmjena zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo, te nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je zastupnički sat na kojem zastupnici imaju priliku postaviti pitanja i inicijative.

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) uputio je inicijativu da se izvrši prioritetna nabavka opreme za snimanje policijskih službenika, a koja će se nalaziti na policijskoj uniformi.

- Obzirom da je dosta prijava građana nekorektnog ponašanja pojedinih policajcaca, posebno saobraćajne, dobivanjem ovih kamera, poboljšat će se stanje u policiji. Doprinjet će se većoj zaštiti policijskih službenika, obzirom da neće biti opterećeni eventualnim lažnim i neosnovanim prijavama za koruptivne aktivnosti te će i građani koji eventualno nude mito biti procesuirani. Za korupciju je potrebno dvoje. Sa korupcijom u policiji je neophodno boriti se svim snagama te bi se usvajanjem ove inicijative postiglo niz pozitivnih efekata i dopinijelo u rješavanju korupcije - rekao je Čampara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.