SARAJEVO

SDA Stari Grad: Građani godinama trpe samovolju Hadžibajrića

Pravosudne i policijske institucije moraju imati pravo na neovisnu i efikasnu istragu, navode iz ove stranke

Hadžibajrić: Tvrdi da se ciljano narušava ugled lokalne zajednice. Arhiv

Avaz.ba / Fena

28.9.2020

Povodom otvorenog pisma koje je uputila Općina Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem u kojem se tvrdi kako istražni procesi koje su pokrenule relevantne pravosudne i policijske institucije „pokušavaju narušiti ugled ove lokalne zajednice“, reagirao je Općinski odbor SDA Stari Grad.

- Panična reakcija odlazećeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića predstavlja brutalan i nedozvoljeni pritisak na pravosudne i policijske institucije te pokušaj ometanja pravosuđa. Pravosudne i policijske institucije moraju imati pravo na neovisnu i efikasnu istragu, ali je očito da Hadžibajrić smatra da on može biti iznad zakona - navodi se u saopćenju Općinskog odbora SDA.

Dodaje se da građani Starog Grada „već godinama trpe samovolju načelnika“ te da su „ohrabeni činjenicom da na vidjelo izlazi istina o djelovanju aktuelnog načelnika koji je mandate iskoristio samo za vlastitu korist i u interesu svoje kriminalne klike“.

- Došlo je vrijeme da Hadžibajrić položi račun i pravosudnim institucijama, ali i građanima na predstojećim lokalnim izborima. Apsurdno je da Hadžibajrić istrage naziva narušavanjem ugleda, a jedino što on radi posljednjih godina je narušavanje ugleda Općine Stari Grad koja je od samog srca Bosne i Hercegovine, postala marginalna lokalna zajednica od koje koristi ima samo načelnik i njegovi najbliži saradnici - stoji u reakciji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.