SKUPŠTINA KS

Nenadić: Sutra sastanak na kojem bi se trebala riješiti agonija radnika agencije "Poslovnost"

Konstatovano je da se radi o privatnoj, a ne o javnoj površini i da isključivu nadležnost ima Općinski sud u Sarajevu, rekao Nenadić

Radnici dva pute ispred Općinskog suda tražili svoja prava. E. Trako

Piše: A. Č. / Avaz.ba

28.9.2020

Odgovarajući na zastupnička pitanja, premijer KS Premijer KS Mario Nenadić kazao je da se dva puta uključivao u slučaj agencije "Poslovnost".

- Početkom septembra, odnosno sam nakon sjednice Vlade KS kontaktirao advokata firme "Poslovnost", te Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove i tražio da ispred Agencije izvrše uviđaj zajedno sa općinskom inspekcijom i uz asistenciju MUP KS. Konstatovano je da se radi o privatnoj, a ne o javnoj površini i da isključivu nadležnost ima Općinski sud u Sarajevu. Dobio sam informacije 10. septembra i poslali smo urgenciju, a u skladu sa rješenjem o privremenoj mjeri jer žalba ne odlaže izvršenje - rekao je Nenadić dodajući da je za ujutro u 9:30 sati zakazan sastanak da se ova agonija riješi. 

Podsjećamo, radnici agencije "Poslovnost" već dva puta su organizirali prosteste pred Općinskim sudom u Sarajevu. Problem traje od početka mjesecakada je postavljanjem betonskih blokova onemogućeno da 80 radnika priđe prostorijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.