HADŽIĆI

Ponovo problem sa curenjem plina u Binježevu, mijenja se cijev u dužini od 130 metara

Kod mog komšije, kao su pokazala mjerenja, garaža je bila puna plina, kaže Avdić

Piše: R. Balić / Avaz.ba

29.9.2020

Ponovo kopanje ceste i zamjena cijevi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Radnici „Sarajevogasa“ ponovo u Binježevu kopaju cestu, jer plin curi kao u novembru prošle godine, gdje samo zahvaljujući sreći nije došlo do havarije. 

- Za razliku od prošle godine, kada je u dužini od 50 metara plin ušao u kanalizacione cijevi i ulazio u kuće, sada je dužina povećana na više od 100 metara. Kod mog komšije, kao što su pokazala mjerenja, garaža je bila puna plina. Plin je sada zatvoren, izvode se radovi na cesti, a do kada će trajati to nam niko nije mogao reći. Ide zima, imamo grijanje na plin i niko nije očekivao da će do ovog doći. Nadamo se da će se do hladnijih dana sve završiti. 

Prošla godina morala je biti velika opomena. Tada mi je radnik „Sarajevogasa“ rekao da smo dobro prošli, te da je sve moglo letjeti u vazduh. Ne znam šta treba da se desi da se ovaj problem ozbiljno shvati.Radovi na putu su loše urađeni. Iz šahta na cesti, koji je vjerovatno začepljen, voda sada odlazi u moju garažu. Zvao sam nadležne da se ozbiljnije pozabave ovim problemom, kazao nam je Edin Avdić, mještanim Binježeva.

Aktivista Admir Mujanović kaže da je u pitanju nemar i neodgovornost.

- Kada se radio put od Binježeva do Miševića u dužini od 800 metara bilo je mnogo nedostataka. Prošle godine, kako sam saznao na licu mjesta od nadležnih, prilikom izvođena radova na sanaciji plina kamen je probio plinsku cijev. Preko cijevi, kako su nam kazali, nije položen sitni pjesak. Postoji nadzorni organ, općinska vlast, šta su oni radili. Sve je to korurpirano i očito je nema odgovornosti. Šta teba da se desi da nadležni shvate da se nije igrati sa ovim stvarima - kazao nam je aktivista Admir Mujanović.


Radovi u dužini od 130 metara. R. Balić

O ovom problemi, razgovarali smo sa Amrom Topalbećirević, potparolom "Sarajevogasa" koja nam je rekla: 

- Kako bi se korisnicima osigurao nesmena isporuka plina v.d. direktora Ibrahim Karahodžić je sa predstavnicima Općine Hadžići posigao dogovor da se pristupi zamjeni plinovodne cijevi u dužini od 130 metara. Prema mišljenju stručnih lica "Sarajevogasa" najvjerovatnije oštećenja mreže došlo je prilikom izgradnje saobraćajnice, odnosno tokom naknadnih građevinskih radova. Naša ekipa je na terenu, radi se punim kapacitetm, i svi radovi bi trebali biti završeni do petka, a moguće je i prije. Jedan dio naših korisniku već sutra bi trebali dobiti plin - kazala nam je Topalbećirević.

Moguće da korisnici večeras dobiju gas

Kakonam je kazala Amra Topalbećirević radovi na zamjeni cijevi napreduju mnogo brže nego što su planirali. 

V.d. direktora "Sarajevogasa" Ibrahim Karahodžić dao je nalog da se sa radom nastavi i poslije radnog vremena, i očekuje se da će građani gas dobiti, kako nam je kazala Topalbećirević, već u večernjim satima, tri dana prije nego što su planirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.