NA LICU MJESTA

Naoružajte se strpljenjem: Kilometarske kolone vozila zbog obnove tramvajske pruge

Tramvajski saobraćaj se odvija samo na relaciji Željeznička stanica - Ilidža

Piše: Lejla Medinić / Avaz.ba

2.10.2020

Suad Hodžić, vozač GRAS-ovog autobusa - Avaz
Velike gužve u saobraćaju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U bh. prijestonici i ranije su se skoro svakodnevno bile gužve u saobraćaju, pogotovo u poslijepodnevnim satima, kada se građani vraćaju sa posla. Međutim, Sarajlije su se danas iznenadile kada su i u toku dana bile velike gužve, pogotovo na glavnim saobraćajnicama. 

O čemu se radi? Trenutno je u toku obnova tramvajske pruge od “S” krivine kod hotela “Holiday”. Zbog rekonstrukcije pruge, u tom dijelu grada vlada saobraćajni kolaps tokom cijelog dana, a posebno ujutru kada građani idu na posao i u poslijepodnevnim satima kada se vraćaju.

Tramvajski saobraćaj se odvija samo na relaciji Željeznička stanica - Ilidža. Zbog dugog zadržavanja i velike gužve osjeti se nervoza vozača, ali i putnika kojima je obezbijeđen prijevoz autobusima od Muzeja do Baščaršije.

- Nama jeste naporno, velike su gužve, ali najgore je što su svi ostali vozači u saobraćaju nervozni. Putnici su nestrpljivi. Jedino mi vozači autobusa i tramvaja nismo nervozni, jer smo već i navikli na ovakve situacije. Trudimo se da razumijemo ostale vozače i građane, ali neka i oni shvate nas. Saobraćaj u Sarajevu je takav kakav jeste, ali mi tu ne možemo ništa. Možemo samo ostati smireni, jer od nervoze nema ništa - kazao je Suad Hodžić, vozač GRAS-ovog autobusa koji dnevno u gužvi provodi čitavo radno vrijeme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.