ZASTUPNIK U SKUPŠTINI

Zvonko Marić: Nećemo podržavati krađu pečata, SBB će na organima stranke donijeti odluku

Pokrenuti su kapitalni projekti koji su vrlo bitni za građane, rekao Marić

Zvonko Marić. Arhiv

Piše: A. Čengić

9.10.2020

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić, reagirajući na najavu "četvorke" da će smijeniti trenutnu Vladu KS, kazao je da je rano iznositi stav stranke jer će će o tome odlučivati stranački organi. 

- Bilo bi neozbiljno da iznosim lični stav, kada će se raspravljati o tome. Pozivam sve aktere u tim političkim porcesima na dostojanstvo da se ne bi desilo ono što se dešavalo ranije. Nećemo podržavati, kao što ni ranije nismo, krađu pečata ili bilo kakve nedemokraskte meteode koje su pratile smjene vlada - rekao je Marić.

Pojasnio je da "četvorka" i Aljoša Čampara nemaju većinu u Klubu Bošnjaka. Naime, u tom Klubu je 28 zastupnika i potrebno je 15 ruku za smjenu predsjedavajućeg Skupštine KS i rukovodstva Skupštine.

- SDA ima devet zatupnika, odnosno osam ako ne računamo Aljošu Čapmaru, SBB ima četiri ruke, DF ima tri i tu je Pleho. To je ukupno 16 ruku, tako da "četvorka" nema većinu u Klubu - pojasnio je Marić.

Dodao je da nije tačno da trenutna Vlada nije ništa radila.

- Pokrenuti su kapitalni projekti koji su vrlo bitni za građane. Za razliku od prethodne vlade, oni nisu imali toliku marketinšku pažnju. Ipak mnogo bitnih stvari u saobraćaju i obrazovanju je urađeno. SBB je bio vrlo agilan da se radi Prva transverzala. Privedeni su procesi kraju i uskoro bi trebali početi radovi. Tu su i projekti na Južnoj longitudinali, obnovi tramvajske pruge. Bilo je i tu i loših strana. Ogorman posao je urađen u obrazovanju, a sve je rađeno u periodu pandemije - zaključio je Marić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.