REAKCIJE

Marić: Damira Nikšića niko ništa nije pitao, navikli smo na njegove ucjene i prijetnje

Više je nego jasna nervoza gospodina Nikšića iz prostog razloga što je on potpuno svjestan da, kada bi, eventualno, SBB ušao sa četiri glasa, on s jednim ne bi značio ništa, kaže Marić

Zvonko Marić. Arhiv

Piše: A. Čengić

10.10.2020

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić reagirao je na današnji Facebook status samostalnog zastupnika Damira Nikšića.

- Više je nego jasna nervoza gospodina Nikšića iz prostog razloga što je on potpuno svjestan da, kada bi, eventualno, SBB ušao s četiri glasa, on s jednim ne bi značio ništa. Ne bi mogao ucjenjivati parlamentarnu većinu. To je pokušavao učiniti i za vrijeme "šestorke", kada je ultimativno tražio da dobije upravljanje nad "Sarajevogasom", tom profitabilnom firmom - rekao je Marić.

Ističe da nije ništa novo da se Nikšić koristi raznim metodama, poput pritisaka i ucjena, kako bi postigao svoje ciljeve.

- To je njegov manir. I sada je jasno da pokušava nekoga da diskreditira ili da proziva lidera jedne stranke. Zaista, to je najmanje što se može očekivati od jednog zastupnika koji poštuje sebe. Očigledno da to gospodin Nikšić nije jer kako ga neko drugi može poštovati kad on sam sebe ne poštuje i čak pokušava uputiti kritike i okrivljivati lidera jedne stranke? On je jedan zastupnik koji je izopćen iz svoje stranke. Nema nikakvo pravo i znamo na koji je način izopćen i na kakav brutalan način je pokazao svoju nervozu - kazao je Marić.

Dodaje da to čini i sada, i to ničim izazvan, jer ga niko ništa nije ni pitao.

- On je odmah počeo s ucjenama. To nije demokratski princip niti je svojstveno političarima da na taj način funkcioniraju. Jasno je da bi on ostao bez mogućnosti da ucjenjuje parlamentarnu većinu tim svojim jednim glasom. Stalno govori da mu je stranka u krizi i da je tražio pomoć putem društvenih mreža i tim eventualnim upravljanjem nekim preduzećem bi namakao novac potreban za funkcioniranje te minorne stranke - zaključio je Marić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.