NOVE ODLUKE

U KS od sutra će biti obavezne maske i na otvorenom, kazne za nenošenje 500 KM

Naredba će se provoditi sve dok iz Kriznog štaba ne kažu drugačije, kazao je Džafer Hrvat za "Avaz"

Za provođenje ove Naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a KS. Arhiv

Piše: Z.Karić

14.10.2020

U Kantonu Sarajevo od sutra će biti obavezne maske i na otvorenom, potvrđeno je iz Kriznog štaba Kantona Sarajevo.  Kazne za nenošenje maski će biti 500 KM, a za provođenje ove Naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

- Donesena je takva naredba danas. Od sutra će građani, svi, morati nositi masku na otvorenom. Sutra ćemo, također, dati detaljnije saopćenje u kojem će građani biti pozvani na odgovornost i saradnju te ćemo im objasniti sve detaljno. Odluka važi samo za KS. Naredba će se provoditi sve dok iz Kriznog štaba ne kažu drugačije - kazao je Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformirane policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Potvrdio je da će za nepoštivanje odluke kazne biti 500 KM.

Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obavezno u zatvorenom i u otvorenom prostoru za sve osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druga izuzeća shodno preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Zavoda za javno zdravstvo KS.

Naredba stupa na snagu od sutra, 15. oktobra i važiće do 31. decembra.  Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo će u međuvremenu sagledavati kompletnu epidemiološku situaciju u ovom kantonu, te na osnovu toga preduzimati dalje mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.