LIJEPE VIJESTI

Vogošća dobila zatvoreni bazen, od sutra u funkciji

Bazen je napunjen vodom i svaki će dan, u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju građanima Vogošće

Piše: Es. Muračević

15.10.2020

Elvir Kituša. Es. Muračević

Nakon osam godina od početka izgradnje, bazen koji se nalazi u sklopu „WOG centra“ u Vogošći, a kojeg je od firme „Hayat“ zakupila Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća, od sutra će biti u funkciji i stavljen na raspolaganje građnima Vogošće, ali i drugim loklnim zajednicama koje budu imale interesa za njegovo korištenje.  

Prema riječima Elvira Kituše, vršioca dužnosti direktora JU KSC Vogošća, otklonjeni su svi tehničkih problemi koji nisu dozvoljavali da bazen ranije bude u funkciji.

- Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima ima površinu od 850 metara kvadratnih, kaže Elvir Kituša.

Bazen je napunjen vodom i svaki će dan, u vremenu od 8 do 22 sata biti na raspolaganju građanima Vogošće.

- Uskoro sa radom bazena kreće i rad škole plivanja za djecu, a bit će u ovom prostoru i drugih aktivnosti koje smo zaplanirali. Ministarstvo kulture i sporta obezbjedilo je 50.000 KM za njegovo funkcionisanje. Općina Vogošća je za tu namjenu u Budžetu predvidjela dodanih 50.000 KM, a ostatak sredstava će se obezbijediti putem sufinansiranja susjednih općina Ilijaš i Centar, koje će, također, koristiti usluge ovog bazena za potrebe škola plivanja, rekreativnog i sportskog plivanja – pojasnio je Kituša.

On je dodao da se očekuje da rad bazena podrže i druga kantonalna ministarstva kroz projekte koji bi direktno mogli biti vezani za njegovo korištenje, među kojima su Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih, te Ministarstvo za boračka pitanja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.