ORGANIZOVANA RADIONICA

Pomoć u vrijeme koronavirusa

Crveni križ i Općina Vogošća pomažu aktivnosti

Predavači razmjenili mišljenja. E. Muračević

Piše: Es. Muračević

21.10.2020

Uz podršku Međunaronog komiteta Crvenog krsta koji stoji rame uz rame sa porodicama nestalih tokom odbrameno-oslobdilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine, bilo da je radio na pospješivanju procesa traženja nestalih ili je davao nesebičnu pomoć u ublažavanju trauma kojima su ove porodice bile izložene, Udruženje „Porodice nestalih općine Vogošća“ je, uz poštivanje epidemioloških mjera, u prostorijama vogošćanske Mjesne zajednice Semizovac organizovalo jednodnevnu radionicu. 

Temu je bila „Psiho socijalna pomoć u vrijeme Covida 19“. U razgovoru sa dijelom članova ovog agilnog Udruženja, predavači Nermina Vehabović Rudež i Aida Nijaz Ganović, razmjenili su mšljenja o tome kako se ponašati u ovim kriznim vremenima vezanim za pandemiju koronavirusa.

- Međunarodni komitet crvenog krsta i Općina Vogoća nesebično pomažu odvijanje naših aktivnosti i neizmjerno smo im zahvalni što nas ni jednog trenutka ne puštaju da budemo sami - rekla je Ema Čekić, predsjednik Udruženja „Porodice nestalih općine Vogošća“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.