SARAJEVO

Gradsko vijeće u srijedu razmatra prijedlog o dodjeli priznanja "Počasni građanin" Želimiru Altarcu Čičku

Na sjednici će se razmatrati i Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2021.godinu u iznosu od 16.071.784 KM

A. J. / Fena

Altarac: Pop-rock legenda

Foto: Arhiv


Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici 28. oktobra razmatrati Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2021.godinu, a koji iznosi 16.071.784 KM.

Na istoj sjednici bit će razmatran i Nacrt odluke o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o imenovanju Odbora za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2021. godini, o dodjeli priznanja „Počasni građanin Grada Sarajeva“ Želimiru Altarcu Čičku, pop-rock legendi Sarajeva.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva.

Za sjednicu je pripremljen i Izvještaj o primjeni Odluke o upotrebi grba, imena i isticanju zastave Grada Sarajeva, kao i Nacrt programa podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2021. godinu.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, pred vijećnicima je i nekoliko informacija i to o radu i poslovanju JP “Olimpijski bazen Otoka”, JU “Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo”/”Gradski muzeji”, te i Informacija o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama, saopćeno je iz GV Grada Sarajeva.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na