TRAŽE UKIDANJE

SBB protiv rješenja da KCUS bude nastavna baza samo Medicinskom fakultetu

Ovim Rješenjem nanesena je direktna šteta po studente i nemogućnost realiziranja nastave na KCUS-u - saopćeno je iz SBB-a

A. Ka.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Foto: Arhiv


Klub zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine reagovao je na rješenje Federalnog ministarstva zdravstva od 13. maja 2020. kojim se predlaže da Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS) bude nastavna baza za Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

- Klub zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH traži hitno ukidanje rješenja, jer je istim prekršen Zakon o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, član 151., koji jasno propisuje da je KCUS nastavna baza svim organizacionim jedinicama koji pripadaju grupaciji medicinskih nauka od 1. avgusta 2018. – stoji u saopćenju SBB-a.

Iz SBB-a su kazali da Statut Univerziteta u Sarajevu u članu 34 precizira da je "Klinički centar Univerziteta u Sarajevu osnovna nastavna klinička baza za fakultete Grupacije medicinskih nauka Univerziteta" (Medicinski fakultet, Stomatološki fakultet, Farmaceutski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija).

- Ovim Rješenjem nanesena je direktna šteta po studente i nemogućnost realiziranja nastave na KCUS-u - saopćeno je iz SBB-a.

Više o:

SBB KCUS Sarajevo
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na