PODACI ZAVODA

Potvrđeno 295 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo

Zabilježena su tri smrtnih ishoda u liječenju, tako da je broj umrlih uzrokovan koronavirusom povećan na 119 osoba

Avaz.ba

Oporavljeno 117 osoba

Foto: Arhiv


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 sata potvrđeno je 295 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. 

Ovaj broj je rezultat analize provedene nad 718 uzorka prikupljena u periodu od 26. do 29. oktobra ove godine.

Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripadaju 152 osobe, i u samoizolaciji su od ranije. U isto vrijeme, 117 osoba je oporavljeno.

U izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima i Općoj bolnici hospitalizirano je 128 osoba, od kojih četiri koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je šest osoba. Zabilježena su tri smrtnih ishoda u liječenju, tako da je broj umrlih uzrokovan koronavirusom povećan na 119 osoba.  Trenutno su u Kantonu Sarajevo aktivna 2.732 slučaja. 

Od 30. januara do 29. oktobra ove godine ukupno je registrovano 8.421 zaražena osoba koronavirusom, od kojih je njih 5.570 oporavljeno od ovog zaraznog oboljenja. 

U periodu od 16. do 30. oktobra ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 4.204 samoizolacija.

Više o temi Kanton Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na