KANTON SARAJEVO

Inspektori pregledali Opću bolnicu, ispoštovane sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa

U toku dana očekuje se i pisani izvještaj

A. Č.

Inspektori pregledali Opći bolnicu

Foto: Arhiv


Inspektori Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove danas su pregledali Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Kako nam je potvrdio v.d. premijera KS Anis Krivić sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa su ispoštovane.

- Zaključak Vlade KS u pogledu naloženog inspekcijskog pregleda Opće bolnice je ispoštovan. U toku dana očekuje se i pisani izvještaj, ali sam obaviješten da je inspekcija obavila pregled i da je su naredbe ispoštovanje - rekao je Krivić.

Vlada je istovremeno pozvala Federalnu upravu za inspekcijske poslove da federalni zdravstveni inspektor, odmah, uz prisustvo dva predstavnika Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, obavi inspekcijski nadzor u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, radi provjere stavljanja u funkciju 30 posto bolničkih kapaciteta.

  • Krivić: U toku dana pisani izvještaj

    Krivić: U toku dana pisani izvještaj

    Foto: Arhiv


Podsjećamo, zaključkom Vlade, naloženo je da inspektor Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, odmah, uz prisustvo dva predstavnika Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, obavi inspekcijski nadzor u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, radi provjere stavljanja u funkciju 30 posto bolničkih kapaciteta od ukupnog broja bolničkih postelja ustanove za Covid bolničko liječenje Covid suspektnih pacijenata. Kantonalna uprava će, bez odlaganja, izvijestiti Vladu o izvršenom nadzoru. 

NA VRH

Podijeli članak na