SARAJEVO

Marić odgovara: Zašto NiP ne predloži eksperta za ministra zdravstva

U vremenu pandemije principi ne dozvoljavaju da paraplegičari dobiju svoje, da nabavimo lijekove za koronavirus, da imaju plate radnici koji se žrtvuju, kaže Marić

Zvonko Marić. Arhiv

Piše: A. Ka.

4.11.2020

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić, kazao je za „Avaz“ da je SBB spreman za svaku moguću varijantu vezanu za imenovanje ministra zdravstva Kantona Sarajevo. 

- Kapidžić je rekao da SDA nije htjela iz principa da bude neko imenovan od ministara iz redova SDA za v. d. ministra zdravstva KS. Ja ću samo jednu stvar reći, ponekad je bolje da neko šuti, nego da izrekne neke gluposti, a to je ortodoksna glupost. U vremenu pandemije principi koji ne dozvoljavaju da paraplegičari dobiju svoje, da nabavimo lijekove protiv koronavirusa, da podjelimo radnicima u zdravstvu koji se žrtvuju plate... Pričati o principima je besmisleno – kaže Marić i dodaje:

- Mi iz SBB-a smo spremni na svaku varijantu prijedloga eksperta ili doktora za kojeg četvorka ili NiP smatraju da bi mogao da pomogne. U moru prijedloga očekivali smo takav prijedlog, ne znam zašto nisu predložili. To bi bila uvertira i za dolazak ekspertne vlade – zaključio je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.