KOLEGIJ VLADE KS

Trenutni članovi Kriznog štaba će ostati na pozicijama dok se ne imenuju novi

Putem video linka aktivnu ulogu u današnjem radu Kolegija Vlade KS imao je i Mario Nenadić

Kolegij Vlade Kantona Sarajevo. VLADA

Piše: A. Č.

4.11.2020

Na inicijativu v. d. premijera Kantona Sarajevo Anisa Krivića, danas je organiziran Kolegij Vlade Kantona Sarajevo s ciljem dogovora oko načina realizacije jučerašnjih zaključaka Skupštine KS.

U pitanju su zaključci vezani za epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo. Putem video linka aktivnu ulogu u današnjem radu Kolegija Vlade KS imao je i Mario Nenadić. 

- Vlada KS ima v.d. ministricu zdravstva i na taj način smo osigurali alat za imenovanje novog kriznog štaba budući da jedino ministar zdravstva može da imenuje i razrješava krizni štab. Trenutni članovi Kriznog štaba će ostati na pozicijama dok se ne imenuju novi tako da građani ne trebaju da brinu. Sam zahtjev za razrješenje u suštini, kada je u pitanju epidemiološka situacija, neće značiti mnogo, ali je indikativno način na koji to Krizni štab učinio u jeku pandemije. Iz njihovog čina vidljivo je da nisu zadovoljni komntarima na sjednici Skupštine KS - rekao je Krivić.

Tom prilikom, Vlada KS je razmotrila sve pomenute zaključke koje su svrstane u četiri grupe, te je dogovoreno da će Ministarstvo zdravstva KS i nadležne institucije u ovom resoru skupa sa drugim resorima u Vladi realizirati zaključke, odnosno naložiti nadležnim institucijama da odmah pristupe njihovoj implementaciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.