REAKCIJE

Prevljak: Nisam prijetio Kojoviću

Htio sam dati do znanja svojom porukom da je Bosna i Hercegovina vječna i da će nas sve nadživjeti, i mene i njega i sve nas političare, rekao je Prevljak

A. J.

Prevljak: Nisam namjeravao ugroziti Kojovićevu ličnu sigurnost

Foto: Arhiv


Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika općine Ilidža Fikret Prevljak odbacio je pokušaje da se na krivi način interpretiraju njegove izjave u kojima je govorio o predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 

 

- Kada je gospodin Kojović kazao da će „BiH postati građanska država ili je neće biti“ osjetio sam potrebu da reagujem, jer smatram da, nakon svega što smo prošli, ne treba ni u kojem kontekstu govoriti da – Bosne i Hercegovine neće biti. Razumijem Kojovićevu poentu, ali nikada ne treba koristiti  formulacije u kojima se govori o nestanku Bosne i Hercegovine - naveo je Prevljak.

 

Odlučno je odbacio optužbe da je prijetio Kojoviću.

- Što se tiče optužbi da sam prijetio Kojoviću odlučno ih odbacujem. Niti u jednom trenutku nisam namjeravao ugroziti Kojovićevu ličnu sigurnost, niti sam ciljao na njega, niti mu prijetio na bilo koji način. Ono što sam htio dati do znanja svojom porukom jeste da je Bosna i Hercegovina vječna i da će nas sve nadživjeti, i mene i njega i sve nas političare. Mi smo prolazni, Bosna i Hercegovina je trajna. Mi smo se kao vojnici i oficiri  Armije RBiH borili da BiH opstane i da se svako u njoj osjeća sigurno i slobodno, i dokazali to djelima, a ne samo riječima. Tako ćemo nastaviti i kao političari - naveo je Prevljak.

Pokušali smo čuti i mišljenje Kojovića na ovu reakciju Prevljaka, ali nije odgovarao na naše telefonske pozive.

NA VRH

Podijeli članak na