SARAJEVO

Pušina: Obnova bazena Bentbaša je od historijskog značaja

Istakao je da neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu

A. J.

Kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad Jusuf Pušina kaže kako je obnova bazena Bentbaša jedan od ključnih planskih projekata njegove izborne platforme.

- Bazen na Bentbaši postoji više od stotinu godina i svjedok je divnih uspomena, dječije igre i smijeha. Njegova obnova je od historijskog značaja. Naš je fokus da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život i podizanje porodice u njoj - kazao je Pušina.

Istakao je da neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu.

- Projekat obnove bazena Bentbaša zahtijeva značajnija sredstva i do sad se moglo bar u fazama podprojektima izvršiti obnova ovog jednog od najpopularnijih kupališta koje je Sarajevo imalo - kazao je.

  • Pušina: Fokus je da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život

    Pušina: Fokus je da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život

    Foto: Arhiv


Napominje da će obnovom bazena na Bentbaši ponuditi nove zone sa različitim sadržajima koji će sigurno doprinijeti kvaliteti života.

- Ovaj projekat bit će i prilika za edukaciju mladih kroz škole na otvorenom, školu plivanja, zdraviji i aktivniji način života za naše starije generacije ali i što je najvažnije kroz nova radna mjesta - poručio je Pušina.

Više o temi Jusuf Pušina

NA VRH

Podijeli članak na