SARAJEVO

Pušina: Obnova bazena Bentbaša je od historijskog značaja

Istakao je da neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu

Piše: A. J.

5.11.2020

Projekat obnove bazena zahtijeva značajnija sredstva. Facebook

Kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad Jusuf Pušina kaže kako je obnova bazena Bentbaša jedan od ključnih planskih projekata njegove izborne platforme.


- Bazen na Bentbaši postoji više od stotinu godina i svjedok je divnih uspomena, dječije igre i smijeha. Njegova obnova je od historijskog značaja. Naš je fokus da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život i podizanje porodice u njoj - kazao je Pušina.


Istakao je da neće dozvoliti da ovakav prostor ostane sablasno prazan i propada na lokaciji koja je jedna od perspektivnijih u Sarajevu.


- Projekat obnove bazena Bentbaša zahtijeva značajnija sredstva i do sad se moglo bar u fazama podprojektima izvršiti obnova ovog jednog od najpopularnijih kupališta koje je Sarajevo imalo - kazao je.


Pušina: Fokus je da mladima pružimo uvjete zbog kojih će Stari Grad biti njihov izbor za život. Arhiv

Napominje da će obnovom bazena na Bentbaši ponuditi nove zone sa različitim sadržajima koji će sigurno doprinijeti kvaliteti života.


- Ovaj projekat bit će i prilika za edukaciju mladih kroz škole na otvorenom, školu plivanja, zdraviji i aktivniji način života za naše starije generacije ali i što je najvažnije kroz nova radna mjesta - poručio je Pušina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.