RIJEČ GRAĐANA

Anketa za načelnike u Sarajevu: Ko pobjeđuje u kojoj općini

Kada je riječ o Novom Gradu, ubjedljivo najviše glasova dobila je kandidatkinja Saveza za bolju budućnost Sanela Prašović-Gadžo - 29,32 posto, odnosno 2.102 glasa u anketi

Ko će osvojiti načelnička mjesta u sarajevskim općinama. Ilustracija

Piše: G. M.

13.11.2020

Depo portal proveo je anketu o tome za koga će građani glasati na lokalnim izborima u nedjelju kada je riječ o sarajevskim općinama.  

Prema zbirnoj anketi ovog portala, u Starom Gradu pobjeđuje kandidat SDA Jusuf Pušina koji je u anketi dobio 17,94 posto svih glasova, ispred Ibrahima Hadžibajrića koji je dobio 10,16 posto.

U Centru je, u ovoj anketi, kandidat „Četvorke“ Srđan Mandić dobio 8,36 posto glasova i znatno je ispred protukandidata iz SDA Nedžada Ajnadžića (0,56 posto).

Kandidat „Četvorke“ u Novom Sarajevu, Hasan Tanović, sa 11,97 posto također je znatno ispred kandidata SDA Nedžada Koldže koji je dobio 0,95 posto glasova u anketi.

Kada je riječ o Novom Gradu, ubjedljivo najviše glasova dobila je kandidatkinja Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB) Sanela Prašović-Gadžo - 29,32 posto, odnosno 2.102 glasa u anketi.

Adnan Delić iz „Četvorke“ dobio je 7,05 posto odnosno 505 glasova, a kandidat SDA Semir Efendić dobio je svega 129 glasova, odnosno 1,8 posto ispitanika.

Prašović-Gadžo je tako dobila najveću podršku od svih kandidata u svim općinama.


Rezultati ankete Depo portala. Printscreen

Kada je riječ o Ilidži, Nermin Muzur iz „Četvorke“ sa 4,21 posto znatno je ispred SDA-ovog kandidata Fikreta Prevljaka (0,46 posto).

„Četvorka“ bi, prema ovoj anketi, trebala osvojiti i Vogošću, jer je njihov kandidat Dženan Brkanić dobio znatno veću podršku (4,41 posto) od Edina Smajića iz SDA (0,43 posto).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.