ZAKAZANA ZA 30. NOVEMBAR

Otkazana sjednica Skupštine KS-a, Čelik potpisao ostavku

Na sjednici idućeg ponedjeljka zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika

Čelik: Potpisao sam sotavku da ne bih kočio procese. Arhiv

Piše: N. Aj.

23.11.2020

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo dogovorio je da se za danas najavljena sjednica Skupštine KS odgodi. 

Inače, na ovoj sjednici bilo je planirano glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Ovo je, prije usvajanja dnevnog reda današnje sjednice Kolegija, predložio zastupnik u Skupštini KS i član Kolegija Elmedin Konaković.

Predložio je, također, da se za naredni ponedjeljak, 30. novembra u 10 sati zakaže hitna online sjednica Skupštine KS. I ovo su jednoglasno usvojili svi članovi Kolegija SKS. 

Na ovoj sjednici zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Na istoj sjednici planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela. 

- Upravo sam potpisao svoju ostavku, da ne bih smetao u donošenju akata, da ne bih kočio procese - kazao je, između ostalog, nakon sjednice Čelik, te zaželio novom predsjedavajućem uspješan rad i zahvalio se svima koji su do sada radili s njim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.