VELIKI GUBITAK

Tuga u Sarajevu: Preminuo dr. Enes Slatina od posljedica korone

Direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić potvrdio je za „Avaz“ ovu informaciju

Z. Karić

Slatina izgubio bitku s koronavirusom

Foto: Facebook


Enes Slatina, doktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo, preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom. Direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić potvrdio je za „Avaz“ ovu informaciju.

- Doktor Slatina već deset dana je bio u bolnici i imao tešku kliničku sliku. Nadali smo se da će se izvući. Bio je smješten na Infektivnoj klinici, ali ne znam da li su ga uspjeli staviti na respirator. Jutros smo kolege i ja pričali kako će brzo izaći iz bolnice, međutim za par sati primili smo tužnu vijest – kazao nam je Zalihić.

Od njega su se oprostile kolege iz Hitne pomoći.

- Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu. Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu. Naš dragi doc. dr. Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana..... našeg "doktorinja", kako smo ga od milja zvali – naveli su na Facebook stranici Hitne pomoći.  

PONOVO TUGA I BOL U HITNOJ POMOĆI SARAJEVO Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih...

Posted by Hitna Pomoc Kantona Sarajevo on Monday, 23 November 2020

- Nisi više sa nama ali naslijeđe koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja. Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši. Kolektiv JU ZHMP KS – stoji u objavi. 

Više o temi Hitna pomoć

NA VRH

Podijeli članak na