SARAJEVO

Ceremonijom podizanja zastave BiH na brdu Hum počelo obilježavanje Dana državnosti

Dan državnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će obilježen nizom aktivnosti

A. Č.

Ceremonijom podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje Dana državnosti BiH.

Svečanosti su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i drugi zvaničnici.

Dan državnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će obilježen nizom aktivnosti. U 9 sati je predviđeno polaganje cvijeća kraj Vječne vatre, a zatim polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima u 9:30 sati na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika nezavisne Republike BiH Alije Izetbegovića.

U 10:00 sati će delegacije posjetiti Veliki park i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a zatim i Spomen-park Vraca.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je istakao da je vrlo važno da se na razne načine obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

- Naša je obaveza i kao Grada Sarajeva da jačamo institucije i u tom smislu smo uložili puno energije i vremena - kazao je Skaka te svim građanima čestitao Dan državnosti BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na