SVE ZBOG CRNOG PETKA

Ovako su sinoć izgledali tržni centri u Sarajevu: Inspektori i danas na terenu

Izdati su prekršajni nalozi tržnim centrima Alta i Sarajevo City Center u iznosi od pod 3.500 KM

Izdati i prekršajni nalozi. Avaz

Piše: N. Aj.

28.11.2020

Velike gužve su jučer zabilježene zbog "Crnog petka (Black Friday). Građani su masovno krenuli u kupovinu zbog sniženih cijena u trgovinama. 

"Šoping groznica" nije zaobišla ni bh. prijestonicu. Mogli su se vidjeti ogromni redovi ispred tržnih centara kao i unutar njih. Rijetko ko je nosio zaštitnu masku, a socijalne distance nije bilo. Prekršena je i mjera koja se odnosi na ograničen broj okupljenih ljudi, tačnije 30, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. 

Nisu bile gužve oko 17 i 18 sati. Avaz

Sve te mjere donesene kako bi se suzbilo širenje zaraze koronavirusom, građani kao da nisu marili, iako je više od 2.500 ljudi u BiH preminulo nakon infekcije virusom Covid-19.

Inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS) bili su jučer na terenu i obilazili su 11 trgovičkih centara. Izdati su prekršajni nalozi tržnim centrima Alta i Sarajevo City Center u iznosi od pod 3.500 KM.

Tržni centri sinoć bili skoro prazni. Avaz

Kako nam je kazao Fahir Halilović, direktor KUIP-a KS, oko 17 i 18 sati, tržni centri su bili skoro prazni. Tada nisu kršene nikakve mjere.

Ali, kako je istakao, inspektori su i danas na terenu i prate situaciju.

Zbog velikih gužvi, jučer su asistenciju inspektorima pružali i pripadnici MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.