SJEDNICE

Danas glasanje o smjeni Vlade KS, premijer ranije podnio ostavku

Podsjećamo, premijer KS Mario Nenadić i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik ranije ovog mjeseca su podnijeli ostavke na funkcije

Sjednica počinje u 10 sati. Arhiv

Piše: G. M.

30.11.2020

Danas će biti održana XII hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj bi se trebalo glasati o smjeni Kantonalne vlade.

Podsjećamo, premijer KS Mario Nenadić i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik ranije ovog mjeseca su podnijeli ostavke na funkcije.

- Javno sam obećao da ću onog trenutka kada budem svjestan i siguran da je promijenjena vladajuća većina u Skupštini KS podnijeti ostavku i to je ključni razlog zašto sam to učinio. Posebno, nakon što je 9. oktobra 18 zastupnika podnijelo prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS i nakon što je Skupština utvrdila taj datum, jasno je da smo ušli u proces promjene vlasti u KS. Ovim činom, jednostavno, želim da podržim odluku novouspostavljene većine u KS i ne želim na bilo koji način da zaustavljam i usporavam ove procese - rekao je tada Nenadić.

Današnja sjednica će biti održana online, uz direktan televizijski prijenos.

Podsjećamo, nova većina okupljenja oko „četvorke“ uz podršku još nekih zastupnika ima dovoljan broj glasova za smjenu vlade.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.