UMJESTO MIRZE ČELIKA

Elvedin Okerić iz NiP-a dolazi na mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS

Čelik se zahvalio svima, premijeru Nenadiću, sivm članovima Vlade KS kao i zastupnicima

Elvedin Okerić. Arhiv

Piše: N. Aj.

30.11.2020

Prihvaćena je i ostavka dosadašnjeg predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, te usvojen Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Iz reda bošnjačkog naroda, u skupštinsko rukovodstvo imenovan je Elvedin Okerić (Narod i pravda). Ovime Elvedin Okerić ne postaje nužno predsjedavajući Skupštine KS, jer tri kandidata za predsjedavajuće/zamjenike iz tri konstitutivna naroda koje potvrdi Skupština odlučuju između sebe ko će biti predsjedavajući.

Čelik se zahvalio svima, premijeru Nenadiću, sivm članovima Vlade KS kao i zastupnicima.

Danijela Kristić, Vibor Handžić, Smiljana Viteškić i Elvedin Okerić čine novo rukovodstvo Skupštine KS, koje će naknadno međusobnim dogovorom izabrati novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Usvojena je i Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS, koja se mijenja u tački tri.

Od sada je predsjedavajuća ove komisije Danijela Kristić, njen zamjenik Vibor Handžić, a članovi su Zvonko Marić, Bibija Kerla, Mahir Dević, Segmedina Srna Bajramović i Damir Marjanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.