ATRAKCIJA ZA OMLADINU

Otvorena "Zimska čarolija na Skenderiji", bogat sadržaj za mlade

Kapo je kazao je da je jedan od ciljeva ove manifestacije vratiti mališanima osmijeh na lice

Piše: A. Z. - A. Č.

2.12.2020

Otvorena "Zimska čarolija na Skenderiji" - Avaz
Otvorena "Zimska čarolija na Skenderiji" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Prostori „Skenderije“ od danas do 31. januara 2021. godine bit će privlačna i atraktivna destinacija za djecu, omladinu i odrasle. Organizator Centra „Skenderija“ pripremio je bogat i zanimljiv sadržaj.  

Na otvorenom prostoru platoa postavljena je „Zimska čarolija na Skenderiji“, projekt koji je svojim sadržajem bez sumnje, Sarajevo približio velikim evropskim gradovima. 

Velika ledena ploha na otvorenom od 1.800 kvadrata savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije su izuzetna prilika za druženje i upoznavanje mladih te širenje pozitivne energije koja je svima nama itekako potrebna.

Direktor "Skenderije" Amer Kapo kazao je za “Avaz” da u naredna dva mjeseca očekuju mnogobrojne posjete.

- Potrudili smo se da ovo podignemo na evropske standarde. Svi posjetitelji poštovali su epidemiološke mjere. Uspjeli su izbalansirati užitak i sigurnost. Nadgledat ćemo poštuju li se  izrečene mjere. Površina klizališta je 1.800 kvadrata, a na njemu može biti do 30 osoba. Prostor je ogroman, samim tim omogućeno je da se napravi rastojanje. Građani Sarajeva su odgovorni i neće biti nikakvih problema - rekao je Kapo.

Kazao je da je jedan od ciljeva ove manifestacije vratiti mališanima osmijeh na lice kao i njihovim roditeljima u periodu pandemije koronavirusa.

- Cijene su veoma pristupačne,nadamo se da će građani Sarajeva biti zadovoljni “Zimskim čarolijama na Skenderiji” koji je obasjao naš grad - rekao je Kapo.

Građanima s kojima smo razgovarali kazali su da je ovaj projekat približio Sarajevo evropskim metropolama i da je odlično da mladi provode vrijeme na ovakvom mjestu.

Pored ledene plohe na platou će biti upriličeni i zanimljivi dodatni sadržaji za djecu Luna park, kao i prodaja suvenira i domaće zdrave hrane. 

U „Domu mladih“ u posebno uređenom ambijentu bit će kafe-bar s idealnim pogledom na klizalište.

Termin klizanja od 60 minuta je 4 KM, najam klizaljki 3 i garderoba 1 KM.


Bogat sadržaj za djecu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.