SASTANCI

Predsjednici stranaka četvorke danas o novim imenima Vlade KS

Predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo danas bi četvorka trebala predati prijedlog za mandatara za sastav nove Vlade KS

Ko će biti novi ministri u Vladi KS. Arhiv

Piše: A. Č.

7.12.2020

Predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo danas bi četvorka trebala predati prijedlog za mandatara za sastav nove Vlade KS. 

Također, kako nam je potvrdio predsjednik Kluba SDP-a Igor Stojanović danas će predsjednici stranaka imati sastanak, a tema je nova Vlade KS.

Bivši i budući premijer Kantona Sarajevo

Mandatar za saziv nove Vlade Kantona Sarajevo je Edin Forto, odluka je predstavnika nove skupštinske većine u KS.

Edin Forto, bivši i budući premijer Kantona Sarajevo, izjavio je da će nova vlast učiniti sve da se do proljeća vratimo normalnom životu. Istakao je da mu je čast i velika odgovornost da bude mandatar za novu Vladu KS.

Nova imena u Vladi KS

Podsjećamo, što se tiče novih imena u Vladi KS, već smo pisali da samostalni zastupnik Aljoša Čampara insistira na resoru unutrašnjih poslova. Umjesto Ismira Juske, zagovara imenovanje Adisa Drnde. Međutim, to mjesto je najvjerovatnije rezervisano za Admira Katicu. 

Govori se o tome da je Damir Nikšić, koji podržava novu većinu najavio da želi jedno od tri ministarstva i to Ministarstvo pravde, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša ili Ministarstvo kulture i sporta.

Damir Marjanović zainteresiran je za obrazovanje, ali za to ministarstvo zanima se i NiP. 

Kada je riječ o Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, u tu fotelju mogla bi zasjesti Senada Bosno.
                                                                                                                                        

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.