BURNA SJEDNICA

Komunikacija zastupnika u Skupštini KS: "Napuckan da ujeda", "nema zdrav razum", "kezi se"

Nemojte dozvoliti da budete žrtve ljudima, rekao je Zahiragić zastupnicima

Žustre rasprave Zahiragića i Konakovića. Avaz

Piše: A. Č.

17.12.2020

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, novi zastupnik Haris Zahiragić (SDA) rekao je da je dobio plakat od USAID-a na kojem se nalaze savjeti kako spriječiti trgovinu ljudima. 

- Ako vas neko tjera da prosite, ili ako vas neko tjera na prinudni rad, vjerovatno ste žrtva trgovine ljudima. Preporučujem zastupnicima nove većine da potraže ove brojeve jer imaju pravo na svoj stav, imaju pravo na svoje mišljenje. Nemojte dozvoliti da budete žrtve trgovine ljudima - rekao je Zahiragić. 

Na njegovo izlaganje reagirao je Elmedin Konaković (NiP) koji je rekao Zahiragiću da "ako ima zdravog razuma, ozbiljno shvati poziciju kantonalnog zastupnika".

- Niko nije ovako vrijeđao kolege u Skupštini KS nazivajući ih robljem. Ako su mu želje reakcije, ne znam je li svjestan kakve reakcije izaziva - kazao je Konaković. 

Ovakav cirkus nije viđen

Istakao je da je Zahiragić zastupnik zbog kojeg su se četiri zastupnika morala odreći mandata da bi on ušao u Skupštinu KS.

- Zahiragiću nemoj se tako ponašati. Pravite cirkus, igrate se ko da je na nekoj zabavi - rekao je Konaković.

Kritikovao je Zahiragića i zbog toga što je pored kolega vrijeđao uposlenike MUP-a pa i novinare.

Zastupnik Igor Stojanović (SDP) istakao je da ovakav cirkus nije viđen od početka mandata i da je Zahiragić "oličenje politike koju predstavlja".

Stranka napuckala da ujeda

Zahiragić je ranije danas rekao Stojanoviću da se "kezi" na što je dobio odgovor:

- Ja se ne kezim. Možda ste vi Zahiragiću tako navikli u svojim aktivnostima gdje ste izbadali šarafcigerom po školi, ali ovdje držiti dignitet. Ja imam najmanje 15 godina radnog iskustva, Zahiragića je "stranka napuckala da ujeda bilo koga od zastupnika" - rekao je Stojanović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.