ZAVRŠENO TAKMIČENJE

Izrađeni kalendari za 2021. godinu s crtežima najmlađih iz Starog Grada

Piše: A. Nalo

21.12.2020

Neki od pobjedničkih radova. A. Nalo

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad je i ove godine organizirala je likovno takmičenje, a učestvovali su učenici OŠ „Vrhbosna“, OŠ „ Edhem Mulabdić“, OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „Saburina“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, Privatna osnovna škola „Bloom“, Zavoda Mjedenica i starogradskih vrtića „Biseri“, „Pčelica“, „Bajka“ i „Sunce“.

Mališani su se posebno potrudili oko zadane teme pod nazivom: 'Sa Općinom Stari Grad Sarajevo kroz godišnja doba', te su na kreativan i maštovit način crtežima prikazali određenu poruku za svaki mjesec u godini. Pristiglo je 48 radova, a 12 najboljih uvršteni su u kalendar za 2021. godinu.

U Centru za kulturu Jelićeva danas su autorima najboljih radova uručene novčane nagrade i zahvalnice. Radovi učenika i polaznika vrtića koji nisu uvršteni u kalendar izloženi su u Centru za kulturu u Jelićevoj i mogu se pogledati do petka, 25 decembra od devet do 15 sati.

Najbolje radove uvrštene u kalendar izabrala je stručna komisija, a nagrade su pripale: Majri Manko iz vrtića „Biseri“, zatim Lamiji Delalić iz OŠ „ Edhem Mulabdić“, Nedimu Mlinareviću iz Zavod Mjedenica, Esmi Dizdarević iz vrtić „Bajka“, Emini Hantalašević iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, nagradu je dobio i Ali Bektešević iz vrtića „Pčelica“, zatim Hatidža Bajrić iz OŠ „Saburina“, Tara Bako iz private OŠ „Bloom“, Umma Šahović iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, Sumeja Halilović iz OŠ „Hamdija Kreševljaković“, Merjem Velić iz vrtića „Sunce“ te Merjem Ćesko iz OŠ „Vrhbosna“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.