KANTON SARAJEVO

Ministar Krivić osigurao rekordna sredstva za projekte za mlade

Ukupno 59 udruženja/nevladinih organizacija ispunilo je formalno-pravne uvjete Javnog poziva, te im je dodijeljeno 190.000 KM

A. Č.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, u petak 18. decembra 2020. godine potpisao je ugovore sa dobitnicima sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje udruženja/nevladinih organizacija za projekte za mlade u 2020. godini. 

Ukupno 59 udruženja/nevladinih organizacija ispunilo je formalno-pravne uvjete Javnog poziva, te im je  dodijeljeno 190.000 KM. Potrebno je naglasiti da je ovo do sada najveći iznos izdvojenih sredstava za projekte za mlade! 

- Ove godine smo uspjeli osigurati za 100.000 KM više sredstava nego prethodnih godina, te me zaista raduje što smo dodijelili čak 190.000,00 KM kako bi nevladin sektor realizirao projekte za mlade. Iako nas je ove godine zadesila pandemija i sve su aktivnosti morale biti prilagođene novim uvjetima i mjerama, želim izraziti zadovoljstvo što je neformalno obrazovanje prepoznato kao vrlo bitna stavka kada je riječ o razvoju vještina i znanja mladih - rekao je Krivić

Istakao je i da pružajući podršku nevladinom sektoru želi pružiti priliku mladima da u skladu sa Strategijom prema mladima Kantona Sarajevo i potrebama i problemima mladih pored formalnog obrazovanja, omogući i učešće u neformalnom.

Dodijeljena su sredstva za projekte iz sedam oblasti Strategije prema mladima Kantona Sarajevo i to obrazovanje, zdravstvena zaštita, kultura i sport, socijalna briga, sigurnost, aktivizam, rad i zapošljavanje/samozapošljavanje. 

Ministar Anis Krivić razgovarao je sa predstavnicima udruženja/nevladinih organizacija o izazovima sa kojima se susreću u svome radu kao i o projektima koji će se realizirati. 

Želim čestitati svim dobitnicima sredstava i zaista me raduje realizacija projekata koji su odobreni. Iskreno se nadam da ćemo naredne godine uspjeti obezbijediti i više sredstava za oblast mladih, s obzirom da je izuzetno bitno pružati ovakav vid podrške mladima. Ulaganje u mlade je investicija, ulaganje u obrazovanje i aktivizam mladih je investicija, od koje ćemo imati velike beneficije! - istakao je Krivić.

Više o temi Kanton Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na