SARAJEVO

Pune ruke posla za radnike "Parka", snijeg polomio drveće

U ulici Muhameda Hadzijahića 47, trenutno uz pomoć auto-korpe, radnici sijeku slomljeni stub stabla velike i stare vrbe

A. Čengić

27.12.2020

Ekipe od jutros na terenu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ekipe preduzeća "Park" zadužene za područje općine Centar za njegu i zaštitu stabala sa mehanizacijom trenutno se nalaze na nekoliko lokacija gdje popravljaju oštećene dijelove drveća koje je sinoć i jutros teški i vlažni snijeg slomio i oštetio. 

U ulici Muhameda Hadzijahića 47, trenutno uz pomoć auto-korpe, radnici sijeku slomljeni stub stabla velike i stare vrbe. Motornim pilama obrezuju slomljene dijelove stabla i štite ostatak nadstrešnice kako ne bi oštećenja stabla bila veća. 

Ima posla u parkovima Koševa I i II. Posade koje su u Centru u zimskim mjesecima popravljaju i obrezuju slomljene grane na nekoliko stabala, a jedno drvo se iz korijena srušilo zbog težine snijega zajedno. 

Preduzeće Park ovom prilikom apelira na vozače da vode računa o mjestima na kojima parkiraju svoje automobile, posebno ispod visokih i starih drveća. Preporuka je i pješacima prilikom kretanja dok snijeg pada da se odmaknu od mjesta gdje je drveće visoko.

Ekipe preduzeća Park zadužene za područje općine Centar i jedinica za njegu i zaštitu stabala s mehanizacijom trenutno...

Objavljuje KJKP Park SarajevoNedjelja, 27. prosinca 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.