MUP KS

Pojačana kontrola vozila, na snazi i dalje zabrana kretanja

Iz MUP-a KS apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju donesenih epidemioloških mjera

Akcenat na kontrolu vozača. Arhiv

A. Kapo

31.12.2020

Sarajevski policajci poduzimaju planske aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi novogodišnji praznici na području Kantona Sarajevo protekli u najboljem redu i miru. 

Kako je saopćeno je iz MUP-a KS, zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 neće biti organizovanih javnih dočeka Nove godine, ali je angažiran dovoljan broj policajaca radi vršenja poslova i zadataka iz nadležnosti MUP-a KS, kao i zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima, s posebnim osvrtom na kontrolu poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera donesenih od nadležnih kriznih štabova.

Iz MUP-a KS apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju donesenih epidemioloških mjera, a to su obavezno propisno korištenje zaštitnih maski, fizička distanca, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, kao i ograničeno kretanje u vremenu od 23:00 do 5:00 sati.

Također, pripadnici MUP-a KS će poduzimati mjere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, ali i drugih prekršaja, odnosno, protupravnih ponašanja kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.