STARI GRAD

Krivić: NBL je iznio laži, SBB je glasao za sve tačke dnevnog reda

Neprirodno je da Općina, kao jedinica lokalne samouprave prenosi Facebook statuse političkih partija - rekao je Krivić

Krivić: Mi vodimo odgovornu politiku. Avaz

Piše: A. Čengić

4.1.2021

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, koja je održana 29. decembra, novoizabrani vijećnici položili su svečanu izjavu.  

Ipak, na Facebook stranici Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), između ostalog, navedeno je:

Već na prvoj sjednici Općinskog vijeća u novom sazivu vijećnici SDA, Saveza za Stari Grad i Saveza za bolju budućnost pokazali su da ne rade u interesu građana koji su im dali povjerenje. Vijećnici iz pomenutih političkih partija nisu glasali za dnevni red, na kojem su između ostalog bili Nacrt budžeta za 2021. i Odluka o privremenom finansiranju Općine Stari Grad za prva tri mjeseca 2021. godine - navedeno je u saopćenju NBL-a KS.

Općina prenosi stranačke Facebook statuse

To isto saopćenje, koje je NBL objavio na Facebooku, objavljeno je i na zvaničnoj stranici Općine stari Grad.

Međutim, kako nam je potvrdio Anis Krivić nije tačno da je SBB glasao protiv usvajanja budžeta. 

- Navedeno je da SBB nije glasao za usvajanje budžeta, a to nije istina. SBB je glasao za sve tačke dnevnog reda, a u saopćenjima je navedeno suprotno. SBB vodi odgovornu politiku. Također, neprirodno je da Općina, kao jedinica lokalne samouprave prenosi Facebook statuse političkih partija - rekao je Krivić.

Djelovati u interesu građana Starog Grada

Ističe da "ako je predizborni slogan NBL-a "Na temeljima tradicije gradimo budućnost", čisto sumnjam da je ovakav potez u tradiciji našeg naroda.

- Na ovakvim temeljima se ne može graditi bolja budućnost. Ne bi me iznenadilo kad bi nakon ovakvog pristupa i ovakve dobrodošlice Klub SBB-a doživio iskustvo deložacije iz općinskih prostorija. SBB nije učestvovao ni u kakvim razgovorima po pitanju formiranja većine, ali je sigurno da će vijećnici SBB-a djelovati u interesu građana Starog Grada za bolji Stari Grad - zaključio je Krivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.