ZASJEDA SKUPŠTINA KS

Čelik: Imam potrebu da ukažem na probleme unutar SDA, ne želim gurati stvari pod tepih

Imam potrebu da objasnim zašto me nije bilo na prethodne dvije sjednice

Čelik: Ne želim da budem uspavan. Printscreen

Piše: A. Čengić

5.1.2021

Nakon što je Edin Forto na današnjoj sjednici Skupštine KS predstavio svoj ekspoze, za riječ se javio Mirza Čelik (SDA), bivši predsjedavajući, a sada zastupnik.

- Imam potrebu da objasnim zašto me nije bilo na prethodne dvije sjednice. Imam potrebu da ukažem na neke probleme unutar moje stranke. Neke stvari ne treba da guramo pod tepih. Razlog je taj što ne želim da budem uspavan i da budem nedovoljno borben za projekte koji su bitni za građane KS. Želim da se ogradim od nastupa svih zastupnika pa čak i kluba iz kojeg dolazim. Ne želim da vodimo mahalsku politiku. Meni je drago što sam upoznao sve zastupnike i podržavat ću sve projekte nove vlade ukoliko su u interesu građana. Želim se zahvaliti Nenadiću i kompletnoj Vladi KS - kaže Čelik u obraćanju te dodaje:

- Pitam šta je sa zakonima koje su podnijeli zastupnici u Skupštini KS i mislim da bi trebali ti zakoni biti dio ekspozea. Da li će se nastaviti trend razvoja i investicija na Bjelašnici. Najavljeno je ukidanje parafisikalnih nameta pa pitam koji je plan? Šta će biti sa rekonstrukcijom ilidžanske stanice - pitao je Čelik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.