SARAJEVO

Marić: Više nije riječ o "četvorci" nego o "trojci"

U potpisniku dokumenta koji nam je dostavljen vidim da su u potpisu tri stranke i X samostalnih i nezavisnih zastupnika, naveo je Marić

Marić: Ima dosta nelogičnosti. Printscreen

Piše: A. Čengić

5.1.2021

Tokom diskusije zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo o imenovanju nove Vlade KS, zastupnik Zvonko Marić (SBB) osvrnuo se na nelogična izlaganja pojedinih zastupnika.

- Ne mogu da vjerujem da postoji odgovoran zastupnik, a da tvrdi da su neki ljudi zbog loše vlade ili upravljanja, plaćali životima građana. Volio bih da znam koji su to građani platili životom, jer je to teška optužba. Mi smo najviše zakonodavno tijelo i to je krajnje ozbiljna optužba! Ne razumijem takvu retoriku. Na kraju krajeva, kada bi se smrtni slučajevi poredili sa drugim zemljama, gdje je puno veća smrtnost, gdje bi im bio kraj. Mislim da je to neprimjeren rječnik - rekao je Marić.

Smatra da je to pregrubo rečeno i krajnje optužujuće.

- Kolega Poturak je također kritizirao naziv "petak 13.". A upravo taj "petak 13." me ponukao, jer sam vidio u potpisniku dokumenta koji nam je dostavljen, da su u potpisu tri stranke i X samostalnih i nezavisnih zastupnika. Znači li to da se ti zastupnici računaju kao četvorka ili četvrta komponenta - pitao je Marić.


Fasimil dijela Sporazuma o prioritetima skupštinske većine. Printscreen

Istakao je da je to svojevrsni dokaz da više nije riječ o "četvorci" nego o "trojci" ukoliko ne računaju nezavisne zastupnike.

- Također, vidim da je bilo neslaganja i hoću da kažem da je SBB, kada je premijer Nenadić podnio ostavku, optuživan za produžavanje procedura. Sada vidimo da su ta neslaganja gdje čujemo razne tonove ove parlamentarne većine zapravo bile bile razlog tim neslaganjima. Ne mogu da vjerujem da se nama objašnjava ko su eksperti. 

Mekić je ponudio alibi rekavši da je zadovoljen gender, a nije zadovoljen drugi dio. Bolje da nije nudio alibi novoj vladi, nego da je zaželio uspjeh. Isto kao što je kolega Suljević rekao da vlada nije radila u sistemu. Pa kako je radila, izvan sistema? Ipak je radila u nekom sistemu. Ima dosta nelogičnosti. Vidjet ćete koji su problemi u ministarstvu obrazovanja. Vidite kojom energijom je radio ministar Anis Krivić - rekao je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.