KAPITALNI PROJEKT

Brakorazvodna parnica koči radove na Prvoj transverzali

Od raskrsnice Tešanjske sa ulicom Halida Kajtaza preostao je još jedan objekt koji će, nakon deložacije vlasnika, biti spreman za uklanjanje

Piše: A. Čengić

6.1.2021

Na građevinskoj cjelini prvog dijela Prve transverzale u četvrtak je srušen još jedan objekt u privatnom vlasništvu, koji se nalazi neposredno uz objekt "kasarna", i to na dionici u ulici Halida Kajtaza od broja 26 do broja 32.

Od raskrsnice Tešanjske sa ulicom Halida Kajtaza preostao je još jedan objekt koji će, nakon deložacije vlasnika, biti spreman za uklanjanje. 

Time će biti "očišćen" kompletna dionica od Američke ambasade do auto - praonice u ulici Braće Begić, što će omogućiti pokretanje radova i na ovom dijelu transverzale.


Izgradnja počela u oktobru

Međutim, problem na ovom dijelu projekta predstavlja taj posljednji objekt. Naime, zbog brakorazvodne parnice trenutno nije moguće srušiti objekt. 

Kako nam je potvrđeno, porodica koja živi u ovom objektu je dobila od 550.000 do 900.000 KM. Iako je Sud u Sarajevu ubrzao proces, parnica nije završena i porodica ne želi izaći iz objekta.

Preostao je još jedan objekt za rušenje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Podsjetimo, krajem oktobra prošle godine počela je izgradnja prvog dijela prve dionice Prve transverzale. 

Radi se o dionici između raskrsnica ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom ulicom i sa Tešanjskom ulicom.

Kapitalni projekt

Vijećnik u Općini Centar Sulejman Haljevac za "Avaz" je rekao da se nada da će i nova Vlada KS koja je jučer imenovana nastaviti tempom vlade Maria Nenadića.

- U petak je prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar i pitat ću da li ovaj novi saziv misli i želi istim tempom nastaviti izgradnju ovog kapitalnog projekta za građane Sarajeva - rekao je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.