KANTON SARAJEVO

Šteta održao radni sastanak s nadležnima za zimsko održavanje cesta

Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese s osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona, naveo je Šteta

Sa sastanka: Direkcija je osigurala čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica. Pres-služba KS

A. J. / Fena

7.1.2021

U cilju transparentnosti u radu i javnog interesa, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas hitan radni sastanak s predstavnicima firmi za zimsko održavanje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo.




Čišćenje trotoara

Kako je istaknuto, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu.


- Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese s osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona - rekao je ministar Šteta.


Prema riječima direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača, Direkcija je osigurala čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i preduzeća "Rad", u zavisnosti od nadležnosti.

Apel građanima

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije upućuju apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, i na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega, te sprečavanje poledica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.