GEST ZA PRIMJER

Sarajevski policajci veterani pomažu kolegama u Petrinji i Glini: Spremne četiri tone hrane i higijenskih prozvoda

Iz Direkcije za kordinaciju policijskih tijela izašli su nam u susret i dali na raspologanje četiri kombija i vozače, kaže Mioković

Kombiji sutra kreću u Hrvatsku. Twitter

Piše: A. Kapo

7.1.2021

Članovi Udruženja Prve brigade policije Stari grad koje baštini tradiciju Prve policijske brigade, koja je kao prva naoružana i opremljena formacija postrojenja 18. maja 1992. godine ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te stala u odbranu bh. prijestonice kada je bilo najteže, i u miru pokazuju svoje veliko srce. 

Kako je za „Avaz“ potvrdio sarajevski policajac veteran Dragan Mioković, nakon razornog zemljotresa 29. decembra u Hrvatskoj, na sjednici Upravnog odbora Udruženja odlučili su da pomognu kolegama u najugroženijim područjima – Petrinji i Glini u Hrvatskoj.

- Gledali smo šta možemo uraditi. Smatrali smo da je sasvim prirodno da pomognemo policajcima u stanicama u Petrinji i Glini. Uz pomoć prijatelja, uspjeli smo prikupiti četiri tone hrane i higijenskih proizvoda. Iz Direkcije za kordinaciju policijskih tijela izašli su nam u susret i dali na raspologanje četiri kombija i vozače. Sutra (petak) u šest sati krećemo u Hrvatsku – kazao je Mioković.

Treba podsjetiti da su iz Udruženja prve brigade policije Starog grada 44 policajca dala život za odbranu grada i države te da broje 12 odlikovanih policajaca.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.