SAOPĆENJE

Naša stranka: Izvinjavamo se zbog prevare bivše članice Enise Spahić

Žao nam je, što smo pružili priliku kandidatkinji na poziciji broj 2. i time joj osigurali mjesto u Općinskom vijeću, navedeno je u saopćenju

Enisa Spahić: Bila sekretar OO NG, član Glavnog odbora. Facebook

A. Č.

13.1.2021

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo većinu u vijeću formirala je SDA stranka, uz prevagu i podršku Enise Spahić bivše članice Naše stranke.

Tim povodom oglasili su se iz ove stranke:

- Građani i građanke Općine Novi Grad, izvinjavamo vam se zbog prevare Enise Spahić, izdaje našeg cjelokupnog bloka, i izdaje povjerenja i glasa koji ste dali za ideju koju slijedimo. Voljeli bismo da je situacija drugačija te da možemo stati u odbranu imena svakog našeg člana (bez obzira da li je ta osoba i dalje formalno u stranci) i govoriti o istupima, ali njegovim/njenim čistim namjerama. Nažalost situacija danas, nije takva - navedeno je iz Naše stranke Novi Grad. 

Dalje navode da je osoba inicijala E.S. bila je sekretar OO NG, član Glavnog odbora, na zadnja dva ciklusa kotirala visoko na listi te na osnovu toga i ušla u OV. 

- Žao nam je, što smo pružili priliku kandidatkinji na poziciji broj 2. i time joj osigurali mjesto u Općinskom vijeću – istim tim postupkom uskraćeno je bilo kojem članu Naše stranke da aktivno sudjeluje u donošenju svih budućih odluka. U dopisu i izjavama koje je dotična dala mogli ste pročitati da će se nakon više od 10 godina rada u stranci i dalje zalagati za ideju i principe Naše stranke te ih slijediti u svom djelovanju. Današnjim postupkom (pristupu većini SDA) smatramo da je bitno građanima i građankama Sarajeva obznaniti da ovo nisu naši principi! Važno je napomenuti da kao stranka i kao Odbor, nismo prepoznali ranije indicije o ovoj vrsti transfera te smo se nadali da će se interes građana uvijek staviti ispred sopstvenih interesa - saopćeno je.

Napominju da su kao odbor bili meta različitih insinuacija u toku, ali i nakon izbora te da izražavaju sram i žaljenje za sve laži i optužbe bivše članice da bi istim opravdala svoj današnji postupak. 

- Formiranje većine nije krucijalno za djelovanje unutar lokalne organizacije, što ćemo dalje svakako i raditi, ali olakšava usvajanje mnogih projekata vezanih za poboljšanje života na lokalitetu Općine Novi Grad - navedeno je u saopćenju Naše stranke Novi Grad.

Dana 13.01.2021.godine na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo većinu u vijeću formirala je SDA...

Objavljuje Naša stranka Novi GradSrijeda, 13. siječnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.